Alpha XD14 schijfremslot: nieuw in 2016 & ultra sterk

Na jarenlang geen significante nieuwe sloten uit te brengen kwam Oxford Products op 30 juni met een nieuw opmerkelijk slot op de markt. Genaamd de Alpha XD14. Dit slot is noemenswaardig, omdat het een zeer sterk en klein schijfremslot is. Het verschil met andere kleine schijfremsloten is dat de sluit pen van dit slot 14 millimeter dik is. Dit komt zelden voor bij dit soort type sloten. Daarnaast is het slot gemaakt van super ster roestvrij staal en heeft een dubbelsluitingsmechanisme.

alpha xd14 schijfremslot

Een ander opmerkelijk aspect is dat het slot een aanbindoog heeft voor de reminder (herinneringskabel). Een reminder wordt ook gratis meegeleverd. Dit is een vooruitgang, omdat veel motorrijders toch graag een reminder gebruiken, maar vaak moeite hebben om het aan het schijfremslot te bevestigen. Dit heeft de maken met dit type model schijfremslot, maar dit slot heeft in ieder geval een aanbindoog waaraan deze gemakkelijk kan worden bevestigd.

Het slot is uitgerust met een druksluiting, ofwel een “push to lock” sluiting genoemd in het Engels. Dit heeft voordelen als ook nadelen. In het geval je de sleutel niet bij je hebt iets wat uiteraard zelden voorkomt, maar toch kun je het slot niet meer openen. Daarnaast is er geen controle van de werking van het slot als je het afsluit. Bij een slot waarbij je de sleutel nodig hebt voor het sluiten contoleer je automatisch door deze af te sluiten de werking.

alpha xd14 schijfremslot op remschijf

Dit product kan geleverd worden in fel geel of zwart. In de behuizing zit het Oxford Logo verwerkt. Wat er overigens wel mooi uitziet. Het slot ziet er robuust, opvallend (als de kleur geel wordt gekozen) en trendy uit. Zie foto’s door deze tekst heen geplaatst.

Met drie sleutels en een sleutelservice ben je ervan verzekerd dat je het slot lang kunt blijven gebruiken. Ook als je sleutels gaat verliezen of breken.

alpha xd14 schijfremslot geel of zwart

Het slot is gekeurd door sold secure. Dat betekent dat het een zeer goede test heeft doorgaan. Het nadeel is dat dit product nog niet getest is geworden door stichting ART. Dit is het toonaangevende instituut in Nederland voor het keuren van beveiligingsproducten. Dit betekent ook meteen dat het niet geschikt is voor een motorverzekering.