Deze website Oxfordproducts.nl is ontwikkeld om alle producten die op de markt worden gebracht door Oxford Products LTD te promoten in de Benelux. Deze website is geen eigendom van Oxford Products LTD. De officiële website van Oxford Products.

oxford buildingOxford Products is opgericht in 1973, door een groep enthousiaste motorliefhebbers. Dat betekent dat alle Oxford producten ontwikkeld worden door motorrijders voor motorrijders. met meer dan 40 jaar ervaring en toewijding is de onderneming tegenwoordig een van dé marktleiders van accessoires voor motoren en fietsen. He bedrijf is gevestigd in Oxfordshire in Groot-Brittannië. Hier is dan ook de handelsnaam van afgeleidt. Het bedrijf distribueert producten naar 75 partners wereldwijd. Dit alles resulteert in een vooraanstaande markt positie in 20 export landen. In de verenigde staten hebben ze hun eigen dochtermaatschappij. Deze is gezeteld in Jacksonville, Florida. Vanuit hier wordt Noord- en Zuid-Amerika bedient.

oxford warehouse oxford usa Florida oxford head office

Het enorme assortiment met kwalitatief hoogwaardige producten voor fietsers en motorrijders wat het rijden op een fiets of motor beter moet verbeteren bestaat o.a. uit kleding, helmen, accessoires, harde delen, bagage, en sloten.

Het bedrijf investeert veel in personeel en product ontwikkeling. Momenteel werken er 100 mensen.

In 2014 heeft het bedrijf hun hoofdvestiging geëxpandeerd met 9000 m2. David Cameron de voormalige minister president van Groot-Brittannië heeft de vernieuwde locatie toen geopend. Hij feliciteerde het personeel met de behaalde resultaten en ambities.

David Cameron David Cameron 2 David Cameron 2 Oxford's team

Opening speech David Cameron

Na jarenlang een indrukwekkende groei te hebben meegemaakt van ongeveer een verdubbeling van de omzet elke 5 jaar is het voor Oxford nog niet over. Ze blijven ambitieus en hebben plannen om door te groeien. Zowel in het binnenland als in het Buitenland. Groot-Brittannië de thuishaven wordt gezien als het binnenland en hier is Oxford de absolute nummer 1.

oxford engineeringDe producten van Oxford worden in huis ontwikkeld door een team van enthousiaste ontwerpers en geschoolde techneuten. Ze gebruiken onder andere de laatste CAD technologie en 3D print technieken om te innoveren, analyseren, testen en te ontwikkelen. Alle Oxford producten worden getest op de motorfiets of fiets door de mensen die de producten ontwikkeld hebben. Ze moeten aan de volgende eisen voldoen: Kwaliteit, gebruiksgemak en levensduur. Wat belangrijk is is om producten te ontwikkelen, waarbij de klanten de beste ervaring mee op doen. Deze tests worden gehouden onder de meest barre omstandigheden (o.a. door motorfiets koeriers.)
Naast de eigen producten met Oxford als merknaam worden ook producten ontwikkeld en geproduceerd voor andere merken. Zo worden er producten ontwikkeld voor merken die zich richten op de outdoor-markt. Deze activiteit is dus niet begrensd tot de tweewieler markt.

Dealer Nederland & België

De leverancier van onze hoogwaardige producten voor de Benelux is Bihr Nederland. Hieronder vind u de vestigings- en contactgegevens:

Bihr Nederland B.V.
Bonnetstraat 1B, 6718 XN Ede
Tel: 0318 644 440
Website: www.bihr.eu