Spartan – versterkte motorjeans

Omschrijving

Deze jeans voor op de motor is versterkt met aramide op kritieke plekken. De spijkerbroek heeft een modern design en model. Vandaar dat ze ook de spartan genoemd wordt. Op de knieën zitten CE gekeurde protectoren.

De broek heeft, zoals een standaard spijkerbroek gewoon 4 grote zakken. Twee voor en twee achteren. En is tevens uitgerust met een gulpflap (ik weet niet of dit een woord is, maar ik zal het maar zo vertalen) over de rits en een coin pocket. Dat is dat kleine zakje. Meestal in de rechterzak, althans daar hoort het te zitten. Wij in den Nederlanden noemen dat een horloge zakje. Maar de Engelsen (van oxford of wie de catalogus heeft gemaakt of wie de beschrijving heeft geschreven…. in het Engels) moeten dit weer eens anders noemen. Ze maken mij wel aan het twijfelen. Dit type broek is namelijk door een Engelstalige persoon uitgevonden. Namelijk dhr. Levi Strauss. Of sprak deze persoon, wellicht een immigrant uit weet ik vanwaar wel Engels of was het niet misschien Jiddisch. Nu wordt het nog moeilijker als ik hierover nadenk. Dus als hij het een coin pocket heeft genoemd en de schrijver die dit product heeft beschreven dit heeft gecontroleerd, ok sorry geverifieerd dan zal het wel een munten zakje zijn. Dus een coin pocket. Nu dat ik dit aan het schrijven ben denk ik “zal ik het even controleren”. Nou ik heb het even vluchtig opgezocht. Hier is een artikel dat over het kleine zakje aan de rechterkant van een spijkerbroek gaat. Dit artikel van de NRC maakt het nog niet duidelijk. Want een archivaris van Levi’s die de geschiedenis moet kennen weet het ook niet zeker. Deze mevrouw heet: Lynn Downey. Deze mevrouw zou dit toch moeten weten zou je zeggen, maar than again she is American. En ik weet uit ervaring dat die gewoonweg hun leven bezig kunnen zijn met een bepaald beroep, maar dan toch niet alles erover weten. Nederlanders zijn wat dat betreft veel nieuwsgieriger en hebben meer indirecte kennis over hun beroep en de daarbij horende onderwerpen. Ach ja, dat ter zijde. Nog iets; de achternaam doet me ook vermoeden waarom ze het niet weet. Nee dat is natuurlijk een slechte grap.

Verderop in het het artikel staat dat de BBC (niet de geringste bron) zegt dat in de 19de eeuw….dus even voor de duidelijkheid tussen 1800 en 1900 en niet tussen 1900 en 2000 (gek genoeg maken mensen hier vaak een denk fout)…nagenoeg iedereen een zakhorloge droeg en daarvoor is dit kleine zakje bedoelt. Dus wie heeft het hier nu goed? Wij dus. Wij Nederlanders hebben het weer eens bij het juiste end. Je zou zeggen dat de Engelsen of Britten dit goed zouden hebben, maar dat is dus niet zo. Dit komt waarschijnlijk omdat men in de VS ook Engels als voertaal heeft. Maar vergeet niet dat de Nederlanders die altijd trots zeggen dat New York ooit van ons is geweest misschien wel meer gezamenlijke geschiedenis hebben met de VS dan de Britten. Ook al spreken we niet dezelfde taal!

Bestemd voor type voertuig en toepassing

Motor / kleding / MotorJeans

Code

SJ1

Kleur

Blauw

Afmetingen

N.v.t.

Adviesprijs

Momenteel niet beschikbaar

Jaar

2015 (mogelijk eerder in het assortiment)

Keurmerken

nb.

Tests

nb.

Afbeeldingen

spartan motorjeans spartan motorjeans 2 spartan motorjeans 3